VOK 12-14.6


Elikkä tänä vuonna veneenohjaajakurssilla oli mun lisäks KiPistä vaan Kia, joten ens vuonna sen käymättömät ei muuta kun osallistumaan.

Lähettii klo 18.00 perjantaina veneiden kotisatamista seilaamaan. Me harjoteltii Sinensiksellä eka vähän laituriin ajoo, mut sitte ku lähettiin ni mentiin kohti stadii. Ei ollu kauheesti tuulta, meinattii eka ajaa moottoril vaa. Purjehdittii läpi yön johonki kolmeen.
Aamulla herätys oli mukavasti siinä 7.50 merisään aikohin ja sit nostettii ankkuri ja lähettii kohti porkkalaa. Porukat täytteli suoritusvihkosii mitälie olikaan . Tehtiin vähän MOB-harjotuksii ja kaikki pääs ohjaa ja tekee kaikkee. Sit tultii Porkkalaan ja saunottiin. Ennen kuutta vaihettii miehistöi. Me lähettii Sindbadilla eka, koska se oli huonoin ja hitain vene. Eka meni ihan hyvin siinä ja sääki oli ihan kohtuullinen.
Mut yhtäkkii jostai puskista tuli hirvee sade ja reivattiin siin iso ja sillee. Oltii jo avaamas reivii kunnes iski ehkä sairain sää ikinä. Vettä vaan sato vaakataossa ja pisarat sattu ku osu naamaan. Tuulta oli ainaki 20 m/s ja oli aika kova aallokko. Näkyvyyttäki oli ehkä 10 metrii. Onneks nähtii se yks punanen viitta. Muuten oltais oltu aika pahassa tilanteessa ku tosiaan ei näkyny mitään. Ajettii Stora Brändön eteen ankkuriin venailee et pahin menis ohi. Sitte about tunnin pääst lähettii ajaa vähä eteenpoäin suojasempaan paikkaan. Muut jäi ankkuriin, mut me ajettii Stora Herröön.
Herättii siin 11 aikaan ja lähettii aika pian sen jälkeen. Tuuli ihan kivasti ja päästii melkee 7 solmuu. Nähtii matkal kans Pentala Race ja semmost. Sinensis kans tuli vastaan siin vähä ennen Melkkii. Ajettii HSK:lle ja siivottii ja sit lähettii menee.
Oli ihan kiva reissu, mut tommost myräkkää en ihan heti haluu kokee uudestaan. Ainakaan tommosella purkilla.

Haku