Viikonloppupurjehdus 15.-16.8.


Juhuu, ensimmäinen johtajistoa nuoremmille suunnattu viikonloppupurjehdus on tehty. Mukana viisi noin tarpojaikäistä, kippari ja försti.

Lauantaiaamuna Espoonlahdella tuuli n.7-9 m/s, joten reissu alkoi isolla + F2:lla. Mentiin n. 7,5 solmua. Mentiin jonkun matkaa samaa vauhtia joidenkin kisassa olevien veeiden kanssa, mutta sitten niitten rata kääntyi meidän editse ja väistettiin niiden kisan tieltä. Tuuli oli selvästi koveni hiukan ja 11.30 aikaan otettin purjeet alas ja pidettiin lounastauko.
Lounastauoksi pysähdyttiin ankkuriin Stora Brändön (laituri täynnä, ei edes kokeiltu mahtua) ja Stora Bredskärin (siellä vasemmassa reunassa on kivi + veneessä ei oo pitkiä keulaköysiä kalliorantaa varten, joten ei lähdetty kokeilee) väliin. Sitten vähän uitiin (oli kylmää vettä, mut tulipas flengattua ekan kerran uuden veneen keulafallilla!).


Siitä jatkettiin Porkkalan kärkeä kohti 2.reivillä + F3:lla ja onneksi oli pienet purjeet, koska tuuli vain koveni kärkeä lähestyttäessä. Vene kyllä kulki ihan kivasti n. 9-11m/s tuulessa ko. purjeilla, taas jotain 5-8 solmua. Lopulta todettiin tiukan kryssimissession pääteeksi, ettei enää jaksa ja käännyttiin myötäiseen - tuulimittari näytti 12m/s tuulen voimakkuudeksi kääntymisen jälkeen. (Se mittari ei oikein toiminu vastatuulessa, näytti ehkä 7-8m/s.) Myötäiseen mentiin pelkällä isolla 2.reivillä ihan mukavaa vauhtia. Kun vauhti hidastui 5 solmuun, laitettiin keulapurje takaisin. Lasten ihmetykseksi Viking Line tuli meitä vastaan väylällä. Poikien suusta: "Mitä jos menis siihen eteen ja sit tekis ihan viime hetkellä vendan?"


Yöksi mentiin Stora Herröhön, koska seuraavaksi aamuksi oli luvattu 11-13 m/s tuulta, joten oli parempi olla lähellä kotilaituria, jos keli on liian kova purjehtimiseen. Sunnuntaina Espoonlahdella tultiin myötäiseen isopurjeella, jossa 2.reivi, 7,5 solmua.

On kyllä mahtava vene kun kulkee niin hyvin. :) Muistetaan vaan aina kovemmalla tuulella pienentää purjeita. Nyt on testattu, että vene kulkee kyllä hyvin niillä kaikista pienimmilläkin purjeilla!

One Response to Viikonloppupurjehdus 15.-16.8.

Joonas kirjoitti...

Kivoja kuvia ja hulppean kuuloinen reissu!

Haku